Val McDermid krijgt Cartier Diamond Dagger Award

De Schotse thrillerauteur Val McDermid is door de Britse Crime Writers' Association (CWA) bekroond met de Cartier Diamond Dagger Award, de hoogst mogelijke onderscheiding van de toonaangevende misdaadschrijversorganisatie. McDermid, van wie de boeken in het Nederlands door Sijthoff worden uitgegeven, ontvangt de award "voor haar uitzonderlijke bijdrage aan het genre". Val?Mc Dermid wordt door Margaret Murphy, de voorzitter van de CWA, geprezen als een "verdiende laureate wier werk miljoenen lezers heeft vermaakt en beroerd. En denk ook maar aan de talloze tv-bewerkingen die haar boeken kregen." Eerder won McDermid al de Gold Dagger Award voor haar thriller De Sirene. Zie een interview bij The Guardian, waarin McDermid zich verrast toont door de prijs, want: 'Ik voel me nog steeds een jonge Turk.'

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-01-2010 om 11:31
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening