Van Oorschot organiseert voorleesmarathon Anton Tsjechov

Op 29 januari 2010 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot het vijfde en laatste deel van Tsjechovs verzamelde verhalen in de nieuwe vertaling van Aai Prins, Anne Stoffel en Tom Eekman. Daarmee zijn de meer dan 250 verhalen van de in 1860 geboren Tsjechov weer in een nieuwe, hedendaagse vertaling beschikbaar. Deze editie steunt op de keuze van de verhalen die Tsjechov zelf kort voor zijn dood in 1904 maakte.
Van Oorschot rondt hiermee een in 2002 aangevangen project van tezamen 3000 bladzijden dundruk af. Bovendien valt de verschijning van dit vijfde en laatste deel zo goed als samen met de herdenking van Tsjechovs 150ste geboortedag op 17 januari 1860.
Om dit alles te vieren organiseert Uitgeverij Van Oorschot in samenwerking met schrijvers, acteurs en voordrachtskunstenaars en de programmamakers van theater De Balie in Amsterdam de grote Tsjechov Voorlees Marathonzondag 31 januari. Die vindt plaats van 's morgens 11 uur tot 's avonds 23 uur. Tot de deelnemers behoren onder meer Vonne van de Meer, Tonnus Oosterhoff, Minke Douwesz, Marja Pruis, Willem Jan Otten, Mustafa Stitou, Otto de Kat, Toon Tellegen, Sanneke van Hassel, Jan Willem Anker, Arjan Peters, Stephan Enter, Ronald Klamer, Kenneth van Zijl, Wouter van Oorschot, Stephan Enter, Toon Tellegen en Jeroen van Kan. Er is de gehele dag toegang voor 5 euro.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-01-2010 om 13:17
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening