Verhulst, Verbeke en Wieringa exploreren hun 'chagrin d'amour'

Behoud de Begeerte heeft de line-up bekendgemaakt van Chagrin d'Amour, het nieuw literair-muzikale programma dat op 12 februari van start gaat. "Schrijvers, muzikanten en acteurs luchten hun hart over het gedoe, de ingewikkelde toestanden, het bodemloze verdriet, de onvervulde verlangens, de knagende pijn, de striemende haat, het subtiele getreiter, de paranoia, de jaloezie, het verraad... kortom: alles wat mensen elkaar in naam der liefde aandoen," aldus de organisator. Chagrin d'Amour is het eerste programma van een grotere reeks onder de noemer 'Helse tijden'. In oktober 2010 volgt het tweede programma rond armoede. In 2011 tot 2013 komen oorlog, religie, dood en leven aan bod. Behoud de Begeerte wil zich toeleggen op deze maatschappelijke thema's omdat "ze niet willen zwijgen, toegeven aan de machteloosheid".
Het literaire luik van Chagrin d'Amour wordt onder meer ingevuld door Jan Mulder en Jeroen Olyslaegers. Annelies Verbeke, Dimitri Verhulst en Tommy Wieringa werden uitgenodigd om de liefdeskrassen in de ziel van hun personages bloot te leggen. Ook muzikaal wordt het amoureuze verdriet uitgebeend. Dirigent en Beethoven-biograaf Jan Caeyers heeft het over de tumultueuze affaires van de dove componist. Het collectief Bl!ndman, het Ensor strijkkwartet ondersteunen. De Nederlandse Ellen ten Damme zingt uit haar album Durf jij haat-liefdeliedjes op tekst van Ilja Leonard Pfeijffer. Acteurs Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde brengen op Chagrin d'Amour speciaal voor de gelegenheid geschreven teksten van Hugo Matthysen. Er is tevens een aanvullend filmprogramma.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 21-01-2010 om 12:54
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening