Weduwe publiceert boek over Simon Vinkenoog

Edith Ringnalda, de weduwe van schrijver en dichter Simon Vinkenoog, heeft zojuist een boek gepubliceerd waarin ze een eerbewijs brengt aan de vitaliteit van haar in juli overleden echtgenoot. Heer en meester, een liefdesverklaring verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Het wordt aangekondigd als een "ontroerend verslag van liefde en geluk, verlies en een nieuw begin." Ringnalda (1954) ontmoette Vinkenoog voor het eerst in 1987. Ze scheelden een generatie, maar toch huwden ze twee jaar later. Ringnalda was de zesde en laatste vrouw van Vinkenoog. Ze borg haar eigen carrièreplannen op "omdat zij maximaal van haar man wilde genieten": "Als ik De Grote Liefde mag meemaken, dan wil ik die ook ten volle beleven", zo poneert ze.
Ringnalda begon haar liefdesverklaring op 10 juni vorig jaar op te schrijven, vanaf het moment dat haar geliefde in het ziekenhuis verbleef voor een beenamputatie. Ruim een maand later, op 12 juli, overleed Vinkenoog na een hersenbloeding op 80-jarige leeftijd in Amsterdam. Ringnalda heeft haar dagboek tot vlak na de begrafenis een week later bijgehouden. Het document is geboren uit "innerlijke noodzaak". Ringnalda spreekt van "het leven van een droompaar, levend op de hoogvlakten van het geluk."

Tags: Nederlandse literatuur, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-01-2010 om 10:09
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening