Bizarre promotiecampagne voor toneelstuk van Harold Pinter zaait onrust

Een theatergezelschap in het Franse Boulogne-sur-Mer heeft flink wat ophef veroorzaakt met een misplaatste literaire grap. Vorige week ontvingen vijf media en kranten (La Voix du Nord, Nord-Littoral, La Semaine dans le Boulonnais, France 3 Côte d'Opale en Radio 6) een aantal eigenaardige postzendingen: kleine zwarte doodskisten waarin een kogel lag opgeborgen.
Ze gingen vergezeld van een mysterieuze boodschap: "Ben et Gus vous donnent rendez-vous bientôt". De pakketten zorgden voor onrust bij de aangeschreven journalisten, meldt La Voix du Nord. Een aantal onder hen legde klacht neer tegen onbekenden.
Kort daarna bleek dat het om een promotiecampagne ging van het theatergezelschap Théâtre Déboulonné voor het stuk The Dumb Waiter van Harold Pinter, dat in maart in Boulogne te zien is. The Dumb Waiter vertelt over de twee huurmoordenaars Ben en Gus. "Er schuilden geen kwade bedoelingen achter het plan", zo zegt Philippe Harbart, de directeur van het Théâtre Déboulonné. "We wilden een originele campagne voeren, maar er ontbrak een begeleidende boodschap." Alle redacties krijgen binnenkort een excuusbrief. Maar het parket van Boulogne beraadt zich over de juridische gevolgen van de affaire.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-02-2010 om 17:59
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening