Briefwisseling tussen W.F. Hermans en Bordewijk wordt uitgegeven

De brieven van de Nederlandse schrijvers Willem Frederik Hermans (1921-1995) en Ferdinand Bordewijk (1884-1965) worden binnenkort gebundeld en uitgegeven. Zo heeft W.F. Hermans-biograaf Willem Otterspeer bekendgemaakt in het Nederlandse Radio 1-programma Met het oog op morgen. Otterspeer zegt dat het om een bescheiden briefwisseling gaat en kondigde ook aan dat zijn eigen biografie over W.F. Hermans over ongeveer anderhalf jaar klaar zal zijn. W.F. Hermans schreef onder meer Nooit meer slapen, Ik heb altijd gelijk en De donkere kamer van Damokles. Hij was ook een fel polemist. Bordewijk (foto) bekendste boeken zijn Bint en Knorrende beesten. Otterspeer publiceert deze week al een boek over de periode dat Hermans assistent-houtcontroleur was in Canada.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-03-2010 om 20:27
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening