Colloqiuium over de vorig jaar overleden Christine D'Haen

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde organiseert in samenwerking met de Universiteit Gent op 18 maart een colloquium over de vorig jaar in september overleden Vlaamse dichteres Christine D'haen (1923-2009). D'haen was zelf een prominent lid van de Academie die door haar classicistische, maar onconventionele poëzie een van de belangrijkste dichters van het Nederlandse taalgebied werd. Zij werd onder meer bekroond met de Anna Bijnsprijs en met de Grote Prijs der Nederlandse letteren.
"Zowel haar poëzie als haar proza verdienen blijvende aandacht," aldus de Academie die met het colloquium hulde aan D'haen wil brengen. Op het programma staan lezingen van academici en dichters, onder meer van Anne Marie Musschoot, Marc Kregting, Paul Demets, Hedwig Speliers, Paul Claes, Marc van den Hoof. Het colloquium is een initiatief van Anne Marie Musschoot (KANTL - UGent) en Yves T'Sjoen (UGent). De deelname aan dit colloquium is gratis maar geïnteresseerden moeten zich aanmelden bij de Academie. Zie ook de obit van Kester Freriks over D'haen in NRC.

Tags: Poëzie, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-02-2010 om 15:56
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening