David Remnick schrijft Obama-biografie

De Amerikaanse gezaghebbende journalist en publicist David Remnick, hoofdredacteur van The New Yorker, publiceert binnenkort de eerste serieuze biografie over de Amerikaanse president Barack Obama. Medio april verschijnt de Nederlandse editie vrijwel gelijktijdig met de Amerikaanse en Engelse editie bij De Bezige Bij.

In The Bridge - The Life and Rise of Barack Obama geeft Remnick naar verluidt "een veelomvattend en diepgravend beeld van het leven van de 44ste president van de Verenigde Staten, maar beschrijft hij ook de complexe geschiedenis van de afgelopen vijftig jaar, de strijd voor rassengelijkheid en burgerrechten, Obama's gevecht om het hoogste ambt en de enorme implicaties die zijn verkiezing had voor de Amerikaanse politiek en samenleving."
Remnick baseerde zijn boek op talloze interviews met familieleden, vrienden, mentoren, adviseurs en tegenstanders van Obama - en op gesprekken met de president zelf. Hij kreeg ook inzage in vele persoonlijke brieven van en aan Obama waarvan een deel nu voor het eerst wordt gepubliceerd. Tot de bronnen van de auteur behoren vele intimi, maar ook figuren die een gecompliceerde rol in de opkomst van Obama hebben gespeeld: Jesse Jackson, dominee Jeremiah Wright, Bobby Rush en Bill Ayers.
David Remnick (1958) won in 1994 de Pulitzer Prize voor zijn boek over de ineenstorting van de Sovjet-Unie, Lenin's Tomb. Hij is ook de auteur van King of the World, een internationale bestseller over Muhammed Ali. (foto: David Remnick aan de zijde van zijn onderzoeksobject)

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-03-2010 om 18:08
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening