Dichter Ted Hughes wordt opgenomen in Poets' Corner in Westminster Abbey

De Britse dichter Ted Hughes, voormalig Poet Laureate en auteur van Birth­­day Letters, wordt begin volgend jaar geëerd met een memoriaal in Poets' Corner in Westmin­ster?Abbey.?
Hughes' leven en verwezenlijkingen worden in de Londense kerk door middel van een plaquette herdacht. Daarmee wordt Hughes opgenomen in een galerij met Britse groten als Chaucer, Shakespeare, Milton, Keats, Shelley, Dickens, John Ruskin en Laurence Olivier.
De Poets' Corner in Westminster Abbey geldt ook als het nationale schrijn, zeg maar Pantheon, van de Britse literatuur. Het ontstond eerder bij toeval toen bleek dat het graf van Geoffrey?Chaucer zich in de zuidelijke bijkapel bevond. Toch zal de as van Hughes niet in de abdij ondergebracht worden, zo maakte de Dean of Westminster bekend. Hij beslist samen met experts wie de eer geniet om postuum in Westminster Abbey vereerd te worden, nadat iemand daartoe het voorstel heeft gedaan. Hughes was tussen 1956 en 1962 gehuwd met de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath.?In 1963 pleegde Plath zelfmoord. Zie onder meer The Guardian.

Tags: Engelse literatuur, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-03-2010 om 20:38
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening