Expo belicht Weertse jaren van Gerard Reve

Vanaf 10 maart houdt het Bibliocenter in Weert een expositie over de periode dat Gerard Reve in het Nederlands Limburgse stadje woonde, met name tussen 1971-1976. Er worden allerlei boeken en curiosa getoond, die licht werpen op de relatie van de "volksschrijver' Reve met Weert. Daarbij is ook materiaal te zien uit de collectie van Weertenaren met wie Reve contact had, zoals enveloppen, brieven met verzoeken van allerlei aard en uitnodigingen.

Ook wordt voor de expo geput uit het materiaal van de Augustini Revianum, de 700 items tellende Reveverzameling van Guus van Bladel, vriend en huisgenoot van Reve toen deze in Weert woonde. Die collectie bestaat uit onder meer boeken met bijzondere opdrachten, handgeschreven gedichten en curiosa. De expositie loopt tot zaterdag 24 april. Zie de berichtgeving in Het Parool. Eerder verscheen over de Weertse periode al het boek Koninklijke jaren. De Weerter Periode van Gerard Reve, geschreven door Bert Boelaars. In Weert werd in 2006 ook een gedenksteen onthuld ter ere van Reves verblijf. De steen was al snel zwaar beschadigd en werd onlangs opnieuw aangebracht, zie Nader tot Reve.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-02-2010 om 17:55
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening