Huis van Hemingway op Key West wordt 'Literary Landmark'

Het huis op Key West in Florida waar de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Ernest Hemingway in de jaren 1930 woonde en werkte, is door de American Library Association aangewezen als een 'Literary Landmark', zo meldt Yahoo. Hemingway woonde in de Spaans-koloniale villa samen met zijn toenmalige vrouw Pauline en hun twee zonen. Hij schreef er een groot deel van zijn werk, onder meer de romans For Whom the Bell Tolls en The Snows of Kilimanjaro. Ook To Have and Have Not, Hemingways enige roman die zich in de Verenigde Staten afspeelt, werd daar geschreven. Na de scheiding met Pauline trok Hemingway naar Cuba, maar het huis bleef in zijn bezit. Al in 1964, drie jaar na Hemingway's dood, werd het huis een museum ter zijner nagedachtenis.
'Literary Landmarks' honoreren sinds 1986 plaatsen van uniek historisch-literair belang. Eerder werden al de schrijvershuizen van Tennessee Williams en William Faulkner, bibliotheken, museumcollecties en zelfs in roman vereeuwigde plaatsen (zoals John's Grill in San Francisco, vereeuwigd door Dashiell Hammett in The Maltese Falcon). In Key West waren er al enkele, maar geen ter ere van Hemingway, "terwijl hij toch een van de eerste populaire schrijvers was die hier kwam wonen", aldus Dave Gonzales van het Ernest Hemingway Home & Museum.
Het huis annex museum kwam enige tijd geleden in het nieuws omdat er een juridische oplossing moest komen voor de tientallen katten die in en rond het gebouw leven. De katten, waarvan vele een teen te veel hebben, zouden afstammelingen zijn van Hemingway's poes Snowball. Zie ons vorige bericht.

Tags: Amerikaanse literatuur, Klassiekers
Geplaatst door Hans Cottyn op 19-03-2010 om 19:54
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening