Kiplings dierenverhalen krijgen reprise voor het goede doel

Ruim honderd jaar nadat Rudyard Kipling (1865-1936) zijn dierenverhalen Just So stories for Little Children (1902) publiceerde, verschijnt binnenkort de bloemlezing Just when stories met verhalen van o.a. William Boyd, Hanif Kureishi en Michael Morpurgo. Gealarmeerd door het feit dat drie tot vier van de door Kipling beschreven diersoorten met uitsterven worden bedreigd, vonden WildAid en the David Shepherd Wildlife Foundation enkele bekende Britse auteurs bereid een verhaal te schrijven en de rechten af te staan ten voordele van hun campagne. Die richt zich vooral tegen de illegale handel in de bedreigde soorten. En dus treden William Boyd - die koos voor de chimpansee - en Hanif Kureishi - die zich verplaatst in de leefwereld van het lieveheersbeestje - in de voetsporen van Kipling, die met verhalen als 'How the Rhinoceros got his Skin', 'How the Leopard got his Spots' en 'The cat that walked by himself' jong en oud wist te boeien. Kipling werd wereldberoemd met The Jungle Book (1894) .
De auteurs toonden zich alvast zeer enthousiast over het project. Boyd noemde het initiatief "een schitterende zaak en een prachtige kans om te helpen" terwijl Lauren St John het haar plicht vond "alles te doen wat ze kon om de bedreigde diersoorten te helpen redden". De bloemlezing Just when stories waarin ook het winnende verhaal van de Britse National Short Story Campaign wordt opgenomen, verschijnt in augustus bij Beautiful Books. Die hoopt via deelname aan de Londense Book Fair in april ook op buitenlandse interesse voor het project. Zie de berichtgeving bij The Guardian.

Tags: Engelse literatuur
Geplaatst door Johan Eeckhout op 21-03-2010 om 20:07
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening