Nieuwe roman Niccolo Ammaniti eerst in het Nederlands

De Italiaanse bestsellerauteur Niccolò Ammaniti (43) geeft de primeur van zijn volgende boek aan Nederland. Pas een maand later ligt de roman in Italië in de winkels, zo heeft de schrijver, die momenteel in Amsterdam verblijft, laten weten. Ammaniti wil met de primeur zijn groeiende lezersaanhang in Nederland belonen. Zijn boeken verschijnen bij uitgeverij Lebowski.

Van zijn boek Ik haal je op, ik neem je mee, dat in eigen land al in 2004 verscheen, werden vorig jaar ongeveer 150.000 exemplaren verkocht. Het boek waarin twee liefdesverhalen elkaar kruisen, staat al 46 weken in de hitlijsten. Zijn nieuwe boek gaat over enkele rijkeluiskinderen in Rome en moet na de zomerperiode afgerond zijn.
De boeken van Ammaniti zijn al in bijna veertig landen verschenen, maar Ammaniti heeft ook een verklaring voor zijn Nederlandse populariteit. "De karakters in mijn boeken zijn zowel tragisch als komisch. Ze zijn zowel om te lachen als om te huilen. Dat weten de Nederlanders te waarderen." Ammaniti gaf op 25-jarige leeftijd de brui aan zijn biologiestudie om te gaan schrijven. Hij boekte in 1999 een overweldigend succes met Ik ben niet bang. De roman over een ontvoering in de jaren zeventig, geschreven vanuit de blik van een kind, ging in Italië een miljoen keer over de toonbank.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-02-2010 om 17:32
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening