Nieuwe roman van Dimitri Verhulst verschijnt in augustus

De nieuwe roman van Libris Literatuurprijswinnaar Dimitri Verhulst verschijnt in augustus, zo heeft uitgeverij Contact bekendgemaakt. Het boek met de titel De laatste liefde van mijn moeder speelt zich af in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Hoofdfiguren zijn Martine Withof, haar nieuwe liefde Wannes Impens en Jimmy, het elfjarige zoontje van Martine, "dat zich ineens opgescheept ziet met een deugdzame stiefvader."
De plot verloopt als volgt: "Wannes stelt er eer in om zijn vrouw en haar zoontje te trakteren op een zomerweekje in het buitenland. De reus gaat naar het Schwarzwald. Tijdens deze reis raakt Jimmy bevriend met de vier jaar oudere Héloïse, "die hem een schokkend nieuwtje weet te vertellen over zijn moeder en haar minnaar." Het boek zal 192 bladzijden tellen. Blijkbaar wil Contact met de verschijningsdatum in augustus de meeste najaarsboeken voorblijven. Ook in Frankrijk zie je het fenomeen dat de rentrée littéraire steeds vroeger aanvat.
De laatste liefde van mijn moeder is de opvolger van Godverdomse dagen op een godverdomse bol, zijn eigen scabreuze geschiedenis van de wereld, waarvoor Verhulst op 11 mei 2009 de Libris Literatuurprijs kreeg. Verhulst lijkt nu weer terug te grijpen naar familiegeschiedenissen. De verfilming van De helaasheid der dingen door Felix van Groeningen scheerde de voorbije maanden hoge toppen in de bioscopen.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-03-2010 om 19:48
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening