Ook Hollywoodversie van Stieg Larssons 'Millennium'-trilogie

De Amerikaanse filmmaatschappij Columbia gaat de immens populaire Millennium-trilogie van Stieg Larsson verfilmen. Dat heeft de broer van de in 2004 overleden Zweedse schrijver en journalist bekendgemaakt.
In Zweden werden twee van Larssons boeken al verfilmd (Mannen die vrouwen haten en De vrouw die met vuur speelde), maar nu krijgen Larssons thrillers dus ook een Hollywoodversie. De boeken van Larsson (met in de hoofdrollen de onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift 'Millennium' en de jonge, tegendraadse computerhacker Lisbeth Salander) zijn wereldwijd een onwaarschijnlijke hit. Al meer dan 25 miljoen exemplaren gingen ervan over de toonbank. Ook de films waren in Europa een doorslaand succes.
Dezer dagen verschijnt bij uitgeverij Signature in het Nederlands ook het portret Mijn vriend Stieg Larsson van zijn ex-collega en 'vriend' Kurdo Baksi, waarover recent zoveel te doen was (zie ons eerder bericht).

Tags: Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-03-2010 om 19:18
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening