Schrijfster Renate Dorrestein installeert mobiele klaagmuren

De Nederlandse schrijfster Renate Dorrestein start op 30 maart aan de Vrije Universiteit Amsterdam een project met vier mobiele klaagmuren. Een jaar lang mogen studenten zonder remmingen hun klachten en brieven met hartenkreten in de speciaal ontworpen houten klaagmuren deponeren. Dorrestein verantwoordt het project door te stellen dat "het schrijven over problemen een nog heilzamer effect heeft dan erover te praten". "Lucht je gemoed en schrijf de problemen van je af", noteert ze op haar blog. Dorrestein is momenteel gastdocente aan de Amsterdamse universiteit en zal vervolgens als enige de briefjes lezen en er verslag over uitbrengen. De vier mobiele klaagmuren zijn ontworpen door beeldend kunstenares Stef Kreymborg. Zij maakte eerder al het kunstwerk 'Een klaagmuur van eenzame sokken' (foto). Ter inspiratie en aansporing hangen er het hele jaar posters in de VU met voorbeelden van hartenkreten. Het project kan gevolgd worden via www.vublogs.nl/dorrestein.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-03-2010 om 20:35
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening