Shortlist 'vreemdste boektitel' bekendgemaakt

Op de shortlist voor de jaarlijkse Diagram Prize voor de 'vreemdste boektitel' prijken curiosa als Worm Hunter van 'parasitoloog' David Crompton, Collectible Spoons of the Third Reich van James A Yannes, What Kind of Bean is this Chihuahua? van Tara Jansen-Meyer, Governing Lethal Behavior in Autonomous Robots van Ronald C. Arkin, The Changing World of Inflammatory Bowel Disease van Ellen Scherl en Maria Dubinsky, en Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes van Daina Taimina.
De winnaar zal aangeduid worden door een poll via The Bookseller, en wordt op 26 maart bekendgemaakt. De eerste winnaar in 1978 was Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice. Andere prijswinnende titels waren onder meer Versailles: The View From Sweden, The Theory of Lengthwise Rolling en How to Avoid Huge Ships. Vorig jaar won The 2009-2014 World Outlook for 60-milligram Containers of Fromage Frais.
Recent verscheen overigens een boek over boeken met de vreemdste boektitels, met alle winnaars van de Diagram Prize, Do-It-Yourself Brain Surgery and Other Implausibly Titled Books, door Joel Rickett. Zie The Guardian.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Hans Cottyn op 21-02-2010 om 15:34
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening