Sint-Niklaas op zoek naar een kinderstadsdichter

Het Wase Sint-Niklaas gaat als eerste stad in Vlaanderen binnenkort een kinderstadsdichter aanstellen. Het opmerkelijke initiatief werd gelanceerd door de openbare bibliotheek en kadert in de uitbouw van Sint-Niklaas tot poëziestad, zo zegt Cultuurschepen Lieve Van Daele (CD&V) in De Morgen. "We hebben het idee gehaald bij het Nederlandse Tilburg, waar onlangs ook een kinderstadsdichter werd aangeduid", aldus Van Daele. Zowel via de basisscholen als de secundaire scholen gaan we op zoek naar iemand tussen acht en veertien jaar, die de stad op vier betekenisvolle momenten kan vertegenwoordigen en dan een nieuw gedicht brengt." De Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen zit de jury voor en zal de inzendingen volgens het thema ‘Dichter in de stad' beoordelen. Op zondag 27 juni wordt de laureaat officieel aangesteld voor een jaar. Het winnende gedicht krijgt ook een prominente plaats in het straatbeeld. "Sint-Niklaas heeft veel dichters voortgebracht", benadrukt Van Daele. "Denk maar aan Anton Van Wilderode, Dirk Van Bastelaere, Paul Snoek en Tom Lanoye. En met manifestaties als Archipel, Poëzie op zondagmorgen en de Paul Snoekprijs hebben we altijd veel oog gehad voor de dichtkunst." De zoektocht naar een kinderstadsdichter moet zowel ouders, begeleiders als kinderen warm maken voor poëzie, hoopt Van Daele.

Tags: Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-02-2010 om 17:41
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening