Tijdschrift 'Passionate' stelt special over Joost Zwagerman voor

Het tijdschrift Passionate Magazine presenteert komende zaterdag 27 februari in Hotel New York te Rotterdam een feestelijke literaire avond die geheel in het teken staat van Joost Zwagerman. Op deze avond wordt een special van Passionate Magazine uitgebracht waarin het werk van deze Nederlandse romancier, dichter, essayist en bloemlezer centraal staat.
Op deze avond geeft Zwagerman zelf acte de présence en zullen ook geestverwante schrijvers, dichters en literatuurkenners een programmabijdrage leveren. Te zien en te beluisteren zijn naast Joost Zwagerman onder meer de auteurs Robert Vuijsje, Christophe Vekeman en Erik Jan Harmens. Daarnaast is er een debat naar aanleiding van Zwagermans pamflet De schaamte voor links o.l.v. Francisco van Jole, met deelname van Joost Zwagerman, Tweede Kamerlid voor de PvdA Diederik Samsom en publicist Herman Vuijsje. De muziek wordt verzorgd door Daniël Lohues (Skik), DJ Solex en Tjeerd Bomhof.
De special bevat exclusieve artikelen, interviews, verhalen, gedichten, columns, strips en uniek fotomateriaal. Bijdragen zijn er onder meer van Joost Zwagerman, Martijn Knol, Erik Jan Harmens, Marita Mathijsen, Hans den Hartog Jager, Daniëlle Serdijn, F. Starik, Fred de Vries, Hassnae Bouazza, Christophe Vekeman, Pieter Boskma, Laura Demelza Bosma, Jean-Marc van Tol en vele anderen. Eerdere specials van Passionate waren gewijd aan onder andere Hans Verhagen, Bret Easton Ellis en J.A. Deelder. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn enkel verkrijgbaar via het bestellen van deze Passionate Magazine special. Het magazine krijg je dan dezelfde avond al mee naar huis.

foto Zwagerman: Martijn Kools

Tags: Literaire tijdschriften, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-02-2010 om 17:39
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening