Debuutroman van Hanna Bervoets krijgt 'making of'

De succesvolle debuutroman Of hoe waarom van de Nederlandse schrijfster Hanna Bervoets verschijnt deze week in een speciale eBookeditie. Opmerkelijk is dat de digitale versie van het boek is voorzien van een 'making of', een serie scènes waarin de hele ontstaansgeschiedenis van de roman wordt weergegeven. De uitgever spreekt van "een wereldprimeur".
De roman volgt vier bizarre dagen uit het leven van de 25-jarige journaliste Flora Vos. Al voor de verschijning was er veel buzz over het boek, toen bleek dat Bervoets met haar romanpersonage honderden mensen in het ootje had genomen op netwerksites als Twitter en Facebook. Ze sloten vriendschap met Flora Vos, in de gedachte dat het om een echte 25-jarige vrouw ging. Bervoets bleek bij de lancering van Of hoe waarom ook verder goed bedreven in de virale marketing.
Of hoe waarom werd bekroond met de ScriptPlusprijs voor Debutant van het Jaar. Endemol Nederland heeft een optie genomen op de filmrechten van het boek. (foto: Bervoets bij de presentatie van haar boek, foto uitgeverij LJ Veen)

Tags: Boekencuriosa, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-03-2010 om 09:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening