Arnon Grunberg wordt nieuwe voorpaginacolumnist bij 'de Volkskrant'

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg wordt vanaf komende maandag de nieuwe vaste voorpaginacolumnist van de Volkskrant, zo meldt Villamedia. Grunberg is daarmee de opvolger van Martin Bril, die vorig jaar overleed. Eerder wisselden Jan Mulder en Remco Campert elkaar af als duo-columnisten op de frontpagina van de Volkskrant. De krant schakelt maandag over naar een tabloidformaat.
Het nieuws over Grunberg werd eerst gemeld door Het Parool, maar dan weer ontkend door VK-hoofdredacteur Pieter Broertjes. Maar volgens Villamedia weten "bronnen bij de Volkskrant te melden dat de momenteel naar Bagdad reizende schrijver - die hierdoor niet te bereiken is - inderdaad de nieuwe columnist is op de compacte voorpagina van de krant".
de Volkskrant pakt uit met nog een paar nieuwe columnisten. Zo wisselt Ronald Giphart op pagina 3 af met Bert Wagendorp. Aaf Brandt Corstius verzorgt een column op de achterkant van de krant.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-03-2010 om 02:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening