Meer boeken verkocht tijdens Nederlandse Boekenweek

Tijdens de 75ste editie van de Boekenweek hebben Nederlandse lezers meer boeken gekocht dan tijdens de Boekenweek een jaar eerder, zo meldde de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) eind deze week. Het aantal gekochte Nederlandstalige boeken tussen 10 en 20 maart steeg met 4,3 procent.
Behalve meer boeken werden ook duurdere boeken aangeschaft. De omzet van de boekhandels steeg daarmee met 9,2 procent ten opzichte van vorig jaar. De openbare bibliotheken hebben in die periode achtduizend nieuwe leden kunnen inschrijven. Het bestverkochte boek tijdens de Boekenweek was het jubileumboek Titaantjes waren we - Schrijvers schrijven zichzelf. Het boek, waaraan het puikje van de Nederlandstalige letteren een brief aan hun jongere ik schreef, kwam in een eenmalige oplage van ruim 50.000 stuks op de markt. Het Boekenweekgeschenk Duel werd geschreven door Joost Zwagerman. Dat had een oplage van tegen het miljoen exemplaren. De Boekenweekpostzegel, die Koninklijke TNT Post ter gelegenheid van de 75e Boekenweek uitbracht, is nagenoeg uitverkocht. De volgende Boekenweek heeft plaats van woensdag 16 tot en met zaterdag 26 maart 2011.

Tags: Uitgeverijen, Literaire evenementen, Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-03-2010 om 14:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening