Godfried Bomans krijgt tentoonstelling in Haarlem

De Nederlandse schrijver, componist en tv-persoonlijkheid Godfried Bomans (1913-1971) krijgt deze zomer een ruim opgezette tentoonstelling in De Hallen te Haarlem.  

Jarenlang gold hij als een van de meest gelezen auteurs van Nederland, mede door boeken als Erik of Het klein insectenboek (1941). De expositie wil een veelzijdig beeld geven van Bomans' talent. In de tentoonstelling zullen veel boeken en originele manuscripten van de schrijver te zien zijn, zo kondigt De Hallen aan. Bekende figuren als Pa Pinkelman en Tante Pollewop passeren de revue, en rondom Erik of Het klein insectenboek is een speciaal jeugdzaaltje ingericht. Zo kan ook de jongste generatie museumbezoekers kennismaken met de kleurrijke hoofdfiguren uit Bomans' beroemdste boek.

Er worden doorlopend fragmenten vertoond van programma's waarin Godfried Bomans optrad. Ook onbekende uitingen komen aan de orde, zoals zijn muziekcomposities.

De Hallen verzekert dat er verder ook veel originele boekillustraties te zien zijn, zoals die van Carol Voges bij Pa Pinkelman en van Harry Prenen bij Pieter Bas. Maar ook tal van schilderijen en beelden van Bomans' kunstenaarsvrienden, onder wie Mari Andriessen, Anton Heyboer en Kees Verwey. De tentoonstelling Bomans in De Hallen Haarlem duurt van 19 juni tot en met 5 september 2010.

Tags: Nederlandse literatuur, Tentoonstellingen
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-03-2010 om 21:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening