Guido Gezelleprijs gaat naar Tonnus Oosterhoff

De Guido Gezelleprijs is gisteravond in Brugge uitgereikt aan Tonnus Oosterhoff (°1953) voor zijn bundel Ware grootte. De laureaat wordt er 5.000 euro rijker door. De jury (bestaande uit Lut Missinne, Gwij Mandelinck en Elke Brems) vond de gedichten in de bundel zowel "vreemd, grappig als verontrustend". De Guido Gezelleprijs is een initiatief van het Brugse stadsbestuur. De uitreiking gebeurde tijdens de Nacht van de Poëzie.

De shortlist van de jury bevatte naast de laureaat ook Eigenlijk heb je alles al van Huub Beurskens, Situaties van Eva Gelach, Bres van Leonard Nolens en Kooi van Alfred Schaffer. Die laatste bundel werd onlangs nog bekroond met de Ida Gerhardtprijs. Er werden 176 dichtbundels ingezonden van 56 Vlamingen en 120 Nederlanders.

Tags: Poëzie, Nederlandse literatuur, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-03-2010 om 00:09
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening