Welkom op de nieuwe De papieren man-site

Beste lezer,

Van harte welkom op de vernieuwde website van De papieren man, die nu eindelijk resideert op 'zijn eigen domein'. Na precies 3.699 berichten sinds september 2006 was de eerder aangekondigde overstap naar een grondig vernieuwde website noodzakelijk. Om zowel onze Belgische als talrijke Nederlandse lezers te bedienen, zijn we nu zowel bereikbaar via www.depapierenman.be als via www.depapierenman.nl.  

Zoals u ziet is de lay-out flink bijgestuurd, met een nieuw, speels logo en een sobere opmaak die een rustige leesbaarheid voorop stelt. Maar deze stap is veel meer dan een broodnodige kosmetische operatie. De papieren man toont zich meer dan ooit 'bezeten van boeken'.

Snedig literair nieuws uit binnen- en buitenland blijft onze prioriteit. Deze berichtgeving staat als vanouds in de middenkolom, die dagelijks wordt ververst. Maar daarnaast vonden we dat De papieren man best wel wat nevenrubrieken kon gebruiken, die allemaal inspelen op de liefde voor boek en papier. Die tref je aan in de rijk gestoffeerde linkerkolom, die een iets rustiger updatetempo volgt.

In de rubriek Presse-papier signaleren we daar regelmatig recent verschenen boeken, gaande van literaire essayistiek tot bibliofilie, boeken over boeken, typografie, fotografie en veel meer. En we vissen ook nieuwe boeken op die tussen de plooien dreigen te vallen.

De papieren man heeft zich steeds beijverd voor het literaire tijdschrift en doet dat nu meer dan ooit. In Periodiek serveren we korte besprekingen van literaire tijdschriften en magazines, uit binnen- en buitenland.

De rubriek Websitestories maakt u dan weer deelgenoot van fraaie, opmerkelijke boekenwebsites en ook hier zijn we niet krenterig.

In Uit onze magazijnen zal De papieren man regelmatig kleinoden, curiosa en schatten uit de eigen boekencollecties presenteren, samen toch goed voor naar schatting 20.000 exemplaren. Dit is een rubriek die in potentie dus het langste leven is beschoren en een uitgesproken persoonlijke toon krijgt.

De rubriek Feuilles volantes presenteert stelselmatig de teksten die De papieren mannen Dirk Leyman en Hans Cottyn in duo schrijven voor het literaire tijdschrift DW B, een vrijwel tweemaandelijkse beschouwing bij de literaire actualiteit, afgewisseld met de 'Feuilles virtuelles', korte tussentijdse en niet zelden polemische bespiegelingen die niet in gedrukte vorm verschijnen.

Voorts wijze we op de geavanceerde zoekfunctie bovenaan rechts. Alle vorige berichten zijn ook op deze site te vinden, en op termijn is het integrale archief ook te ontsluiten via tags en verwante berichten. Het gebruiksgemak wordt zodoende drastisch verhoogd. We voegden ook een welgekozen feedsroll toe met belangwekkende binnen- en buitenlandse boekensites en kranten. Onderaan prijkt een beknopte agenda met belangrijke boekenevenementen, al benadrukken we dat De papieren man geen 'aankondigingensite' wordt. De papieren man is nu ook op Facebook en Twitter actief.

Het nieuwe logo van De papieren man werd ontwikkeld door Barends & Pijnappel, op basis van een kunstwerk van Urs Lüthi (Some silly jokes in a serious matter, 1980). De Edizione Periferi in Luzern waren zo vrij ons het gebruik toe te staan van dit werk van de beroemde Zwitserse fotograaf en installatiekunstenaar, waarbij een man een boek in zijn nek krijgt, symbolisch voor onze 'bezetenheid van boeken.'

De website werd gebouwd door de gereputeerde Gentse websitebouwer 9000 Studios. Ze is tot stand gekomen dankzij de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

We hopen van harte dat u onze inspanningen op prijs stelt en ons ook blijft voeden met suggesties, berichten, tips, reacties en dies meer. En nu champagne!

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman/Hans Cottyn op 30-03-2010 om 09:00
Verwante berichten
Reacties

De problemen met de rss-feeds zouden opgelost moeten zijn. Dank voor alle reacties en feedback

geplaatst door De papieren man op woensdag 31 maart 2010 om 22u18

De papieren man heerst dan eindelijk over een eigen rijk. Gefeliciteerd!

geplaatst door Stefan Hopmans op woensdag 31 maart 2010 om 16u55

Gefeliciteerd. Ziet er fraai uit. Is voor mij een belangrijke bron van informatie op het gebied van de literatuur.

geplaatst door Ronald Laloli op woensdag 31 maart 2010 om 12u50

De overgang van blog naar website is vlekkeloos gebeurd. Het kleinigheidje dat nu nog tegenwerkt zal door de technici van 9000 Studios wel vlug tot de orde geroepen worden. Proficiat met de ontwikkelingen, en mag ik u nog vele lezers toewensen?

geplaatst door OUdHerk op woensdag 31 maart 2010 om 01u36

Gefeliciteerd! Een wereld zonder Papieren man kan ik me niet meer voorstellen!

geplaatst door Patricia op dinsdag 30 maart 2010 om 23u28

Fantastisch ! Ziet er goed uit en biedt nog meer, dus ...

geplaatst door Walter De Swert op dinsdag 30 maart 2010 om 23u06

Ziet er goed uit, maar er zijn wat problemen met de rss-feed. De artikels komen aan in Google reader, maar wanneer ik op de titels klik (om zo naar deze webpagina te gaan), krijg ik "The page cannot be found".

geplaatst door KG op dinsdag 30 maart 2010 om 20u00

Het is echt heel mooi geworden. Jammer alleen dat de tekst opnieuw uitgevuld wordt (en dus onregelmatigheden vertoont) en dat DPM nog steeds geen heil ziet in witregels tussen de alinea's. Voor de rest: lof aan 9000 Studios en veel lezers gewenst aan De Papieren Mannen.

geplaatst door Achille van den Branden op dinsdag 30 maart 2010 om 17u46

Prachtig. Alle goeds, we blijven jullie bezoeken en naar jullie verwijzen, sterker: ik weet niet of we nog aan iets anders toekomen.

geplaatst door Daan Stoffelsen op dinsdag 30 maart 2010 om 15u16

Proficiat en veel succes op jullie 'nieuwe locatie'!

geplaatst door Mieke Van Delm op dinsdag 30 maart 2010 om 14u15

Van harte! Mijn belangrijkste bron voor literair nieuws ziet er prachtig en overzichtelijk uit. Veel succes in de komende tijd.

geplaatst door Peter Hoffman op dinsdag 30 maart 2010 om 13u19
Geef uw mening