Eerste druk Jane Austen-roman gaat voor 325.000 pond van de hand

Een gesigneerd exemplaar van een boek van Jane Austen (1775-1817) is verkocht voor de recordsom van 325.000 pond, zo meldt BBC News. Het gaat om de eerste druk van Emma, gepubliceerd in 1816, meer bepaald een exemplaar dat Austen ten geschenke gaf aan haar vriendin Anne Sharp, die in de roman model stond voor Mrs Weston.

Verkoper Jonkers Rare Books in Oxfordshire betaalde destijds op een veiling bij Bonhams 180.000 pond voor het boek, dat nu in het bezit is gekomen van een Britse verzamelaar. Het is een van de twaalf speciale presentexemplaren die Austen aan vrienden en familie aanbood. Het boek werd eerder al tentoongesteld in Hong Kong, New York en San Francisco. Christian Jonkers, de directeur van Jonkers Rare Books in Henley-on-Thames zei: "We hadden klanten over de hele wereld die het boek wensten aan te schaffen, maar het is aangenaam te weten  dat het boek nu in Engeland kan blijven." 

Tags: Engelse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-04-2010 om 00:02
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening