Nieuw boek van Stephenie 'Twilight' Meyer komt een maand gratis online

Er is een nieuwe vervolgroman op komst in de enorm succesvolle Twilight-vampierensaga. De Amerikaanse schrijfster Stephenie Meyer brengt haar eerste boek uit sinds twee jaar. Het 192 pagina's tellende The Short Second Life of Bree Tanner zal op 5 juni verschijnen in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten. Opmerkelijk is dat het boek vervolgens de hele maand juni gratis online beschikbaar wordt gesteld via de speciale website www.breetanner.com. Meyer doet dat als "een bijzondere dankbetuiging" tegenover haar talloze fans. Het boek kan online gelezen worden, maar evenwel niet gedownload. Het lijdt evenwel geen twijfel dat internetpiraten binnen de kortste keren de inhoud zullen laten circuleren. Meyer zegt dat ze zelf verrast is over deze spin-off van haar Twilight-saga. "Oorspronkelijk was dit bedoeld als een kortverhaal." Ze zette het boek in de steigers nog voor de Twilight-saga met Eclipse doorbrak. The Short Second Life of Bree Tanner wordt verteld vanuit het perspectief van de nieuwgeboren vampier Bree, die wordt gebeten door de vrouwelijke vampier Victoria. Zij wil een leger in het leven roepen om haar vijanden Bella Swan en de ‘vegetarische' vampierenfamilie' Cullens te doden.
Meyer verkocht wereldwijd zowat 100 miljoen boeken en veroorzaakte met haar Twilight-serie een ware vampierenhype, met dank ook aan de ‘blockbusterverfilmingen'. Zie de berichtgeving bij The Guardian en The Telegraph.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-03-2010 om 12:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening