Chanteuse Viktor Lazlo debuteert als romancière

De Frans-Belgische zangeres Viktor Lazlo blijkt nu ook een romanschrijfster te zijn.?Bij de prestigieuze Franse uitgeverij Albin Michel is ze zopas gedebuteerd met La femme qui pleure. De elegante chanteuse, die in de jaren tachtig hits scoorde met ‘Breathless' en ‘Backdoor Man', heeft twaalf jaar gewerkt aan het boek. La femme qui pleure vertelt de sombere geschiedenis van Ida, die vanop haar ziekbed vertelt hoe ze in een psychiatrisch hospitaal is terechtgekomen. Het is de schreeuw van een schizofrene, die geprangd zit tussen haar liefde voor haar zoon en haar afhankelijkheid van haar minnaar Adrien, van wie ze zich maar niet kan losmaken. Lazlo schrijft al sinds haar twaalfde, zo verklaart ze in Le Soir. "Ik heb altijd diverse kunsttakken willen uitproberen: muziek, theater, het vioolspel...?Maar schrijven is steeds een noodzaak gebleken.?Iets publiceren bleek echter een moeizame beslissing." Nu debuteert ze via de grote poort van Albin Michel, trouwens ook het uitgevershuis van Amélie Nothomb. Volgens Lazlo heeft ze voor het boek geput uit persoonlijke herinneringen en uit jeugdervaringen. "Maar de geschiedenis van Ida is zeker niet de mijne, ondanks het feit dat het boek in de ik-vorm is geschreven." De 49-jarige Lazlo woonde tussen haar derde en zevenentwintigste jaar in Vlaanderen,?Brussel en Martinique. Lazlo, die in 1987?nog het Eurovisiesongfestival presenteerde in Brussel, heeft de schrijfmicrobe danig te pakken.?Ze werkt momenteel aan drie nieuwe verhalen.

Tags: Franse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-02-2010 om 19:42
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening