Tweeduizend jongeren zoeken winnaar van Inktaap

De komende weken gaan ruim 2.000 jongeren in Vlaanderen, Nederland en Suriname met elkaar in debat over wie de winnaar wordt van De Inktaap 2010: Doeschka Meijsing met Over de liefde, Dimitri Verhulst met Godverdomse dagen op een godverdomse bol of Robert Vuijsje met Alleen maar nette mensen. De Inktaap confronteert elk jaar jongeren met de winnaars van de drie ‘grote' literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied: De Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit die boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar, die De Inktaap ontvangt. Die wordt bekendgemaakt op maandag 8 maart in De Doelen in Rotterdam, waar de auteurs met de jongeren in debat gaan en de jongeren recensies schrijven. Meer dan 160 schooljury's uit Vlaanderen, Nederland en Suriname hebben de afgelopen weken al slotdebatten gehouden. Vorig jaar ging de Inktaap naar A.F.?Th.?van der Heijden voor Het schervengericht.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-02-2010 om 19:32
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening