Vier nominaties voor C. Buddingh'-prijs zijn bekend

De vier genomineerde auteurs zijn bekend voor de jaarlijkse C. Buddingh'-prijs. De Buddingh‘-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandstalige poëziedebuut, verschenen tussen 1 maart en 28 februari van het voorafgaande jaar. Het gaat om Gert de Jager - Sterk Zeil (uitgeverij Contrabas), Elmar Kuiper - Hechtzwaluwen (uitgeverij Augustus), Delphine Lecompte - De dieren in mij (uitgeverij Contrabas) en Nina Werkman - Antidata (uitgeverij Holland). De jury bestaat uit literatuurwetenschapper Frans Willem Korsten, dichter Marc Kregting en vertaalster Mariolein Sabarte Belacortu. Aan de C. Buddingh'-prijs is een geldbedrag van 1.200 euro verbonden. De winnaar wordt bekendgemaakt in een speciaal programma tijdens het 41e Poetry International Festival Rotterdam, op dinsdag 15 juni. Poetry International loopt dit jaar van 12 tot 18 juni.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening