Geloofd en geprezen # 33

Literair prijzennieuws uit de vier windstreken.

**De Israëlisch-Arabische schrijver Ala Hlehel (foto) krijgt van het hoogste gerechtshof in Israël dan toch de toelating om naar Libanon te reizen om er een literaire prijs in ontvangst te nemen. De diensten van eerste minister Netanhyanu hadden zich uitgesproken tegen de reis van de schrijver, op uitnodiging van het Hay Festival in Beiroet. (Beirut39 en Haaretz)

 **Paul Hardings roman Tinkers (vertaald als Kwikzilver bij Querido) heeft de prestigieuze Pulitzer Prize voor fictie gewonnen. In de categorie poëzie won Versed van Rae Armantrout. (The New York Times)

 **De Prijs van de Jonge Jury 2010 gaat naar Francine Oomen voor haar boek Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij!)?. Ruim 9300 jongeren van 12 tot 15 jaar stemden dit jaar op een boek. (Vertel eens)

 **De Max Velthuijs-prijs 2010 is toegekend aan Thé Tjong-Khing. De Max Velthuijs-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 60.000 euro. (NOS)

 **De politiek filosoof Luuk van Middelaar, de speechschrijver van Herman Van Rompuy, kreeg de Socrates Wisselbeker voor zijn boek De passage naar Europa. Geschiedenis van een begin. (NRC Boeken)

 **Ook de winnaars van de Commonwealth Writers' Prizes zijn bekend: Solo van Rana Dasgupta won de Best Book prize. De debuutprijs ging naar Siddon Rock van Glenda Guest. (The Guardian)

 **Eleanor Ross Taylor krijgt de genereuze Ruth Lilly Poetry Prize, die 100.000 dollar waard is. (Poetry Foundation)

Tags: Geloofd en geprezen, Literaire prijzen
Geplaatst door Hans Cottyn op 14-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening