Veen Magazines begint met nieuw auteurstijdschrift

Veen Magazines, een imprint van uitgeversconcern NDC|VBK, start met het nieuwe auteurstijdschrift VOLGENS (De Schrijver), zo meldt Boekblad. In elk nummer zal een bekende auteur als gasthoofdredacteur optreden en de lezer gidsen door zijn of haar leven en werk en ook andere onderwerpen aansnijden. Voor het eerste nummer werd Renate Dorrestein aangezocht. Ze interviewt Nova-journaliste Clairy Polak, neemt de lezer mee op reis naar plaatsen in Schotland waar ze haar volgende roman situeert en laat haar licht schijnen op het debuut van Franca Treur, Dorsvloer vol confetti. Ook gunt ze de lezer een kijkje in haar werkkamer en heeft ze het over enkele recensenten. Met de keuze van Renate Dorrestein als eerste gasthoofdredacteur kiest het tijdschrift voor een productief auteur met hoge verkoopcijfers, van wie de titels ook in leesclubs circuleren. "Mannen en vrouwen die veel lezen en leesclubs zijn dan ook de doelgroep van het magazine," stelt brandmanager Marjolein Spenrath. Volgens zal in 2010 nog tweemaal verschijnen maar mikt vanaf 2011 op vijf of zes nummers per jaar. NDC|VBK geeft ook het magazine Boek uit maar verwacht geen interne concurrentie. Met de keuze om telkens vanuit één auteur te vertrekken hoopt de uitgever duidelijk op een unique selling point. Op 12 mei vertrekken 60.000 exemplaren naar de boekhandel. Het is nog niet bekend welke auteur in het volgende nummer de honneurs waarneemt.

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire tijdschriften
Geplaatst door Johan Eeckhout op 15-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening