Antwerpse boekhandel Demian heropent met bibliofiele uitgave van Remco Campert

De Antwerpse boekhandel en uitgeverij Demian heropent zaterdag zijn deuren in een geheel nieuwe winkel aan het Conscienceplein. Theatermonument Jan Decleir verzorgt de opening om 15 uur en Demian presenteert ook een nieuwe uitgave: In de namiddag een standbeeld opwinden.... Het gaat om een facsimile-uitgave van het gedicht 'Een standbeeld opwinden' van Remco Campert, een door de dichter geïllustreerd handschrift uit 1951, voorzien van een omslag. Het bevat vier geïllustreerde bladen in papieren omslag, volgens ontwerp van de dichter en in een vormgeving van Jelle Jespers. De oplage bedraagt 350 genummerde exemplaren, de kostprijs is 15 euro.

Op zaterdag 30 april om 20 uur vindt bij Demian ook de viering plaats van de zeventigste verjaardag van de Nederlandse auteur Jeroen Brouwers. Uitgeverij Atlas presenteert er de bundeling Hamerstukken. Alle polemieken & korzeligheden & de heruitgave van De Indiëromans. Christophe Vekeman stelt het speciale nummer van het literair-historische tijdschrift De Parelduiker voor over Jeroen Brouwers, zie hier voor meer info. 

Demian was tot voor kort gevestigd aan de Wolstraat en heeft zich de laatste jaren ook geprofileerd als uitgeverij van fraai bibliofiel werk. Recent zette Demian de dichterstournee Boest op, met bijbehorende publicatie en grammofoonplaat.

Tags: Nederlandse literatuur, Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening