Henny Vrienten aan de slag met operalibretto van Hugo Claus

De Nederlandse zanger en muzikant Henny Vrienten, voormalige voorman van de band Doe Maar, zet een operalibretto van Hugo Claus op muziek, zo heeft de organisatie van de Operadagen Rotterdam gemeld (zie De Morgen). Het betreft het libretto Borgerocco of de dood van Borgerhout, over een gemengd huwelijk dat in een tragedie ontaardt. Claus schreef de tekst tien jaar geleden al voor de Koninklijke Vlaamse Opera voor componist Frederic de Vreese, maar de tekst werd toen afgewezen. Claus stelde het project vervolgens aan Vrienten voor. Die liet de opdracht toen aan zich voorbijgaan. Vrienten vond dat na de dood van Claus in 2008 jammer. Hij deed een oproep in het Radio1-programma van Friedl' Lesage (zie ons bericht uit januari 2009). Claus en Vrienten werkten destijds een paar keer samen.

De operavoorstelling van de zanger van Doe Maar wordt in 2012 op de Operadagen in Rotterdam voorgesteld.

Dit weekend vind in Oostende overigens een eerste officiële Claushommage plaats, zie ons eerder bericht. Gerrit Komrij verzorgt vanavond de eerste Clauslezing. De schrijver, die binnenkort gaat huwen met zijn levenspartner Charles Hofman (zo schrijft Knack in onvervalste gossipstijl), meldt via Facebook dat hij voorlopig gestrand is in Parijs, als gevolg van de Ijslandse vulkaanaswolk die het luchtverkeer verstoort.

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-04-2010 om 09:34
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening