Franse auteur Emmanuel Carrère in jury filmfestival Cannes

De Franse schrijver en scenarist Emmanuel Carrère (°1957) is toegetreden tot de jury van het 63ste Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 12 tot 23 mei 2010. Tim Burton, de Amerikaanse cineast van Alice in Wonderland, fungeert als voorzitter van de jury die verder hoofdzakelijk uit acteurs en regisseurs bestaat. De leden zijn voorts de Italiaanse filmcriticus Alberto Barbera, de ex-directeur van de filmfestivals van Turijn en Venetië, de Spaanse regisseur Victor Erice, de Indische regisseur Shekbar Kapur, de Italiaanse actrice Giovanna Mezzogiorno, de Amerikaanse actrice Kate Beckinsale en acteur Benicio del Toro, onder meer bekend van Fear & Loathing in Las Vegas en Che 1 & 2.

Schrijver Carrère maakte naam met La Moustache, L'Adversaire, La classe de neige (Prix Fémina). Recent verschenen Un roman russe en D'autres vies que la mienne. Verfilmingen van zijn oeuvre boekten aanzienlijk succes. Kwesties rond identiteit zijn een steeds weerkerend thema in zijn boeken.

Tags: Franse literatuur, Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-04-2010 om 00:05
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening