Derde Karel van de Woestijne-prijs gaat naar Charles Ducal

De Karel Van de Woestijne-prijs 2010 van de gemeente Sint-Martens-Latem is toegekend aan Charles Ducal (1952) voor zijn dichtbundel Toegedekt met een liedje (2009), zo meldt Ons Erfdeel. Juryleden Dimitri Casteleyn, Anneleen De Coux, Luc Devoldere, Anton Korteweg en Bart Van der Straeten loven "de strakke manier waarop Ducal het dichterschap problematiseert en de wijze waarop hij de fundamentele spanning tussen man en vrouw, tussen verbeelding en realiteit uitdiept. In deze bundel blijft de dichter van Het huwelijk (1987), De hertog en ik (1989), Moedertaal (1994), Naar de aarde (1998) en In inkt gewassen (2006) zichzelf trouw, maar hij vernieuwt zich ook."

De Karel Van de Woestijne-prijs wordt om de drie jaar uitgereikt en bedraagt 3000 euro. Als laureaat volgt Charles Ducal Leonard Nolens op, die in 2007 bekroond werd voor Een dichter in Antwerpen en andere gedichten en Gerrit Kouwenaar, die de onderscheiding in 2004 kreeg voor Totaal witte kamer. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 16 mei 2010 in het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie
Geplaatst door Hans Cottyn op 19-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening