Dimitri Verhulst schrijft monoloog over wielrenner Frank Vandenbroucke

Librislaureaat Dimitri Verhulst werkt aan een monoloog over de Vlaamse wielrenner Frank Vandenbroucke, die eind vorig jaar in duistere omstandigheden overleed in Senegal, na een tumultueuze carrière met pieken en veel dalen  én een navenante levenswandel. Verhulst heeft het plan ontvouwd tijdens een interview voor  het komende nummer van het fietsmagazine Grinta, zo meldt Het Nieuwsblad.

De auteur van het door Felix van Groeningen succesvol verfilmde De helaasheid der dingen en winnaar van de Libris Literatuurprijs  voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol (en niet van de AKO zoals in Het Nieuwsblad-bericht staat) is behoorlijk verknocht aan de wielersport. Vanuit zijn fietspassie is hij gefascineerd geraakt door de tragiek van Vandenbroucke: "Het is vooral zijn verhaal dat me intrigeert. Was hij een voetballer of tennisser geweest, dan had ik het allicht ook geschreven. Het concept zit in mijn hoofd, ik moet het alleen nog op papier zetten."

In de zomer verschijnt Verhulsts nieuwe roman, De laatste liefde van mijn moeder, zie ons eerder DPM-bericht.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-04-2010 om 12:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening