De papieren man is 'beste weblog over literatuur', volgens HP/De Tijd

Het Nederlandse weekblad HP/De Tijd heeft in zijn internetspecial De papieren man uitgeroepen tot beste weblog over literatuur in de Nederlanden. De papieren man werd uitverkoren boven De contrabas, De reactor, het blogspot van eenmansrecensent (?) Achille van den Branden, NRC Boeken en Literatuurlog van Coen Peppelenbos.

De vernieuwing van De papieren man wordt in het artikel (dat niet online staat) op prijs gesteld, evenals de verse rubrieken in onze linkerkolom: "Leuk is de nieuwe rubriek Uit onze magazijnen, waarin bijzondere werken uit de eigen boekencollectie worden besproken."

Over Achille van den Brandens huzarenwerk luidt het: "Je kunt het gerust een verslaving noemen. Of wellicht is obsessie een beter woord". Bijna elke dag bespreekt AVDB onder pseudoniem een boek, met uitgebreide citaten, iets wat hij al geruime tijd volhoudt. Daarmee groeide hij uit tot de 'mystery-internetrecensent' van Vlaanderen: "AVDB is over zijn literaire bevindingen alleen wel vaak lang van stof." NRC Boeken wordt geprezen vanwege zijn overzichtelijkheid, het ruime aanbod waar "een deel van het gepubliceerde" uit de krant samenkomt en voor de interviews. Het kranige Literatuurlog wordt wat 'lichtvoetiger van aard" genoemd. Komen niet voor in het zeskoppige lijstje: Knack Boeken, Recensieweb en de site van Athenaeum Boekhandel.

Bij de schrijversweblogs prijkt Jan Van Mersbergen op nummer één, voor Michiel van Eeten, Kluun, Arnon Grunberg, Ivo Victoria en Gerbrand Bakker.

Eind vorig jaar ontving De papieren man ook al de Dutch Bloggie als beste literatuurweblog van de Lage Landen.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman/Hans Cottyn op 26-04-2010
Verwante berichten
Reacties

Ik ben een grote fan van De Papieren Man en bijgevolg heel blij met de verdiende uitverkiezing. Iets om trots op te zijn.Veel succes en nog een mooie toekomst!

geplaatst door Jozef Deleu op dinsdag 27 april 2010 om 17u48

zeer terecht, deze uitverkiezing! van harte!

geplaatst door tineke op maandag 26 april 2010 om 15u18
Geef uw mening