Verfilming voor Gimmick! van Joost Zwagerman

De roman Gimmick! (1989) van de Nederlandse auteur Joost Zwagerman, die zich afspeelt in de woelige Amsterdamse kunstscene, krijgt een verfilming, zo maakte N279 Entertainment vandaag bekend. Het Nederlandse productiebedrijf heeft de rechten aangekocht. De film zou eind 2011 in de bioscopen moeten verschijnen.
Het scenario wordt verzorgd door Christophe Dirickx (die ook tekende voor het scenario van De Helaasheid der Dingen en Manneken Pis). Wie de hoofdrollen zal vertolken is nog niet bekend. In Gimmick! vormt de discotheek Gimmick het trefpunt van een groep 'postmoderne' kunstenaars. Hun leven wordt beheerst door drugs, drank, seks, geld en de moderne media. In deze verloederde wereld probeert de jonge, succesvolle schilder Walter van Raamsdonk, kortweg Raam genoemd, zich overeind te houden. Els Vandevorst van N279 Entertainment: "Dat er vorig jaar nog een groot feest werd gegeven om de twintigste verjaardag van Gimmick! te vieren, zegt wel iets over de impact die Zwagermans prikkelende roman over de Amsterdamse kunstscene destijds had. Het wordt tijd dat die wereld van seks, drugs en house op het witte doek te zien zal zijn.' Het is de afgebrande Amsterdamse club Roxy, die model stond voor Gimmick!. Zwagerman schreef dit jaar het Nederlandse boekenweekgeschenk, de novelle Duel.

Tags: Boek en film, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening