Keith Richards droomt van bestaan als bibliothecaris

Keith Richards, rechtergitaar van The Rolling Stones, verlangt er stiekem naar om zijn oude dag als bibliothecaris te slijten, zo staat volgens The Times te lezen in zijn autobiografie die in het najaar verschijnt. Richards (1943) heeft zich al eerder bekend tot de liefde voor het boek, maar nu zegt hij dat hij overwoog om bibliotheekstudies aan te vatten om zijn persoonlijke bibliotheek beter te kunnen rangschikken. In zijn huizen in Sussex en Connecticut beheert de Britse gitarist met het bijzondere gelaat naar eigen zeggen duizenden boeken. Zijn eerste classificatie volgde het bekende Deweysysteem, maar dat vond Richards, die een voorliefde heeft voor thema's als 'vroege Amerikaanse rock' of de 'Tweede Wereldoorlog', "too much hassle".

Misschien lost het probleem van een chaotische bibliotheek zichzelf wel op. De rockster is immers bijzonder gul voor zijn vrienden, aan wie hij zonder problemen de laatste romans van Bernard Cornwell of Len Deighton uitleent zonder veel verwachting die boeken ooit terug te zien.

De autobiografie van Richards, Life, verschijnt in de herfst. Hij kreeg een voorschot van 7,3 miljoen dollar, zo gaan de geruchten, en schrijft zijn verhaal samen met auteur James Fox. In het boek zou de componist van Angie ook bekennen dat hij in de donkere jaren na de Tweede Wereldoorlog het plezier van het lezen nog voor de blues ontdekte. "Als je ginder opgroeide waren er twee instituten die je zeer krachtig beïnvloedden: de kerk, die van god was, en de bibliotheek, die van jezelf was. De openbare bibliotheek is een grote 'equaliser'," aldus Richards. (Foto: Keith Richards in zijn bibliotheek)

Tags: Boekencuriosa, Bibliotheken
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-04-2010 om 00:20
Verwante berichten
Reacties

zou me niets verbazen als die autobio een heel andere beeld schets van de man die volgens de popjournalistiek heel eenzijdig als rockjunk is weggezet. menig journalist gaf hem nog een paar jaar en ging vervolgens zelf dood.

geplaatst door Marco Raaphorst op donderdag 08 april 2010 om 14u01
Geef uw mening