Toneelversie voor 'De Aanslag' van Harry Mulisch

De roman De Aanslag van Harry Mulisch is voor het eerst bewerkt voor het theater, zo meldt ANP. Acteur Victor Löw (bekend van onder meer films als Antonia en Karakter) speelt de hoofdrol in het stuk, dat volgend jaar te zien is in de Nederlandse theaters.
De regie komt voor rekening van Ursul de Geer. De Aanslag gaat op donderdag 27 januari 2011 in première in de Stadsschouwburg Haarlem. De Geer regisseerde onder meer de toneelbewerkingen van Sándor Márai, zoals Gloed, Kentering van een huwelijk en De gravin van Parma, die binnenkort in een theatermarathon hernomen worden. Löw speelde in het theater onder meer in De redenaar, Sukarno, Misery en Oog om oog.
Van het boek van Mulisch zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarvan 600.000 stuks in Nederland. Het werk werd uitgegeven in 28 talen en beleefde 51 herdrukken. Zie onder meer De Telegraaf.

Tags: Nederlandse literatuur, Klassiekers
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-04-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening