Islamboek van Selahattin Koçak en 'De Flandriens' verleiden Vlaamse lezer

Het controversieel opgevatte islamboek van sp-a.-politicus en 'Turkse Bekende Vlaming' Selahattin Koçak Wie is er bang van de islam? doet het uitstekend bij de Vlaamse lezer."De eerste druk van 3.000 exemplaren is op amper twee weken tijd uitverkocht", zegt Jaki Louage van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts in De Morgen. "Deze week verschijnt een herdruk van opnieuw 3.000 exemplaren." Het boek prijkt vanaf nu vrijdag ook op nummer 1 in de top-10 van de Standaard Boekhandel. Louage verklaart het succes door de "bijzondere actualiteit van het boek": "Door de problematiek omtrent de hoofddoek en de positie van de moslimvrouw, houdt het debat rond de islam aan. En Selahattin Koçak is een Turkse moslim én tegelijk ook Vlaming die een open discussie niet uit de weg gaat. Hij raakt in zijn boek gevoelige snaren aan en schuwt de controversiële uitspraken niet. Toch houdt hij de moskee in het midden en zoekt hij naar oplossingen." Borgerhoff & Lamberigts scoort dezer dagen met nog een tweede boek: ook het wielerepos en interviewboek De Flandriens doet het prima aan de Vlaamse kassa's, "zelfs nog beter dan Koçak", zegt Louage. Maar cijfers over de verkoop of oplage daarvan wil hij niet vrijgeven. "Het boek is een co-productie met mediapartners, en die zouden dat niet op prijs stellen", luidt het. De Flandriens is een verlengstuk van de gelijknamige serie op Canvas.

Tags: Uitgeverijen, Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-04-2010 om 12:37
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening