'Het Liegend Konijn' lanceert derde editie van zijn debuutprijs

In samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren lanceert het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn de derde editie van zijn Debuutprijs. Het Liegend Konijn, het eenmans-poëziemagazine van Jozef Deleu, is het enige tijdschrift in ons taalgebied dat uitsluitend 'uit het nest geroofde', nieuwe Nederlandstalige poëzie publiceert. De debuutprijs is tweejaarlijks. Hij werd voor het eerst uitgereikt in 2007 aan Ester Naomi Perquin voor haar bundel Servetten Halfstok (2007). In 2009 viel die eer te beurt aan Ruth Lasters voor haar debuut Vouwplannen (2007). De laureaat krijgt een geldprijs van 2.500 euro, de publicatie van een reeks nieuwe gedichten in Het Liegend Konijn, een literaire avond waarin het werk van de laureaat centraal staat en ook een vertaling van de bundel in het Frans, het Duits en het Engels. Eén gedicht uit de bundel wordt bovendien vertaald in alle (voorlopig) 23 officiële talen van de Europese Unie en door deBuren in een bundel gepubliceerd. De organisatoren doen een oproep om debuutbundels die tussen 1 mei 2009 en 1 mei 2011 zijn verschenen in zesvoud op te sturen naar Debuutprijs Het Liegend Konijn, tav De Buren tegen 6 mei 2011. De jury van de Debuutprijs Het Liegend Konijn - 2011 bestaat uit voorzitter Jozef Deleu, en de dichters Joke van Leeuwen, Erik Menkveld, Willem Thies en Marjoleine de Vos. Zie de bespreking van het laatste nummer van Het Liegend Konijn in onze rubriek Periodiek.

Tags: Poëzie, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-05-2010 om 11:01
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening