Bret Easton Ellis publiceert vervolg op 'Less Than Zero'

Het staat nu muurvast: volgende maand publiceert de Amerikaanse auteur Bret Easton Ellis (46) het langverwachte vervolg op zijn geruchtmakende debuutroman Less than Zero. Imperial Bedrooms, zoals het boek heet, ontleent opnieuw zijn titel aan een album van Elvis Costello, ditmaal uit 1982. Ook Less Than Zero was afgeleid van een song van Costello. Het boek veroorzaakte bij verschijning in 1985 wereldwijd ophef vanwege het ongebreideld nihilistisch hedonisme en druggebruik van de hoofdpersonages, in het Los Angeles van de jaren tachtig. Nu heeft Ellis de draad weer opgepakt van zijn ‘helden', met Clay - die intussen een succesvol scenarist is - als spilfiguur. Hij keert terug naar Los Angeles, om er acteurs te casten voor zijn nieuwste filmbewerking. De middelbare leeftijd wenkt en stuk voor stuk zijn ze werkzaam in de amusementsindustrie van Hollywood. Ellis is voor het werk aan deze roman sinds 2006 opnieuw in West-Hollywood gaan wonen. Hij liet zich onder meer inspireren door het oeuvre van hard-boiled detective-auteur Raymond Chandler. Ellis maakte ook furore met American Psycho, Glamorama en Lunar Park. Zijn werk is vertaald in 27 landen.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-05-2010 om 18:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening