Bob Woodward schrijft boek over president Obama

De befaamde Amerikaanse journalist en Pulitzerwinnaar Bob Woodward is aan het werken aan een boek over president Barack Obama, zo meldt persagentschap Reuters. Het vooralsnog titelloze boek zal op 28 september verschijnen, bevestigt ook Victoria Meyer van uitgeverij Simon & Schuster. Woodward, die in de jaren 1970 wereldberoemd werd vanwege de rol die hij met collega Carl Bernstein speelde in het blootleggen van de Watergate-affaire, schreef de afgelopen jaren vier boeken over de ambtstermijn van George W. Bush. Nu werkt hij al een jaar aan een boek over de eerste zwarte president van Amerika. De uitgeverij houdt verder de kiezen op elkaar en wil geen verdere details lossen over het boek, dat wel al bij Amazon aangekondigd is.

Woodward (1943) is momenteel senior editor van The Washington Post. Voor het journalistieke onderzoek van Woodward en Bernstein, dat zijn beslag kende in het verfilmde boek All the President's Men, won The Washington Post in 1973 de Pulitzerprijs. Woodward schreef later ook bestsellers over 9/11, Clinton en Alan Greenspan. Recent verscheen over Obama nog De brug, de uitgebreide biografie van David Remnick, vooraanstaand auteur en hoofdredacteur van The New Yorker. Zie ons vorige bericht.

Tags: Politiek
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening