New Yorkse woning Truman Capote te koop

Het huis op de Brooklyn Heights in New York waar de Amerikaanse schrijver Truman Capote (1924-1984) enkele van zijn bekendste boeken schreef staat te koop, zo meldt The Guardian. De vraagprijs voor het optrekje is 18 miljoen dollar (14 miljoen euro). Capote schreef in het statige huis uit 1839 onder meer Breakfast at Tiffany's en In Cold Blood. De notoire schrijver werkte er ook aan het essay A House On the Heights uit 1959.

Het is pas de derde keer op 70 jaar tijd dat de woning van eigenaar wisselt. De woning was nooit van Capote zelf. De meester van de faction-literatuur huurde van 1955 tot 1965 een kelderverdieping van het huis van toenmalig eigenaar, de Broadwayregisseur Oliver Smith. Capote liet vrienden op bezoek overigens wel vaak het volledige huis zien, als Smith er niet was. Wie de woning nu koopt, krijgt elf slaapkamers, verspreid over vijf verdiepingen, en een imposante trappenhal ter beschikking, en natuurlijk een mooie literaire erfenis.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening