Job Cohen spreekt 'Max Havelaar' in als luisterboek

De voormalige burgemeester van Amsterdam Job Cohen, die onlangs PvdA-lijsttrekker is geworden, heeft de Max Havelaar van Multatuli ingesproken als luisterboek. Het acht uur durende luisterboek ziet deze week het licht, zo meldt uitgeverij Rubinstein.

Het boek wordt voorgesteld tijdens het door het Multatuli Genootschap georganiseerd symposium De toekomst van Multatuli, dat komende zaterdag in De Balie in Amsterdam plaatsvindt. Dan is het precies 150 jaar geleden dat de eerste druk van Max Havelaar verscheen. De door Cohen gelezen Max Havelaar werd 'omgezet' in modern Nederlands door Gijsbert van Es en valt ook een stuk korter uit dan het origineel.

Job Cohen maakte eerder al nog luisterboeken. Met Lijmen/Het been van Willem Elsschot bereikte hij zelfs de shortlist voor de Esta Award, de prijs voor het beste luisterboek 2009. Half juni wordt de winnaar bekend.

Komende vrijdag viert het Vlaamse Multatuligenootschap de verschijning van Max Havelaar of de koffie-veilingen der Nederlandsche Handel-maatschappij met een voorleessessie "van acht tot middernacht" in de Hogeschool-Universiteit Brussel, campus Stormstraat. Onder de voorlezende prominenten onder meer Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse regering, schrijfsters Saskia De Coster, en Kristien Hemmerechts, nieuwsanker Martine Tanghe en Joke Schauvliege, Vlaams minister van Cultuur. Zesennegentig lezers nemen elk tien minuten voor hun rekening.

Tags: Literaire evenementen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-05-2010 om 12:15
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening