Antwerps stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen laat 'Torenlied' overal weerklinken

Komende zondag 16 mei lanceert Antwerpen Boekenstad op verschillende locaties in de stad het 'Torenlied', het tweede stadsgedicht van Peter Holvoet-Hanssen. De stadsdichter schreef dit nieuwe stadsgedicht samen met Noëlla Elpers in liedvorm naar aanleiding van de komst van een nieuwe toren, de MAS-toren aan het nieuw Antwerpse museum, dat volgend jaar zijn deuren opent.

Om 14 uur voeren tientallen koren, orkesten, muzikanten en beiaarden tegelijkertijd het lied uit op verschillende plaatsen in Antwerpen en in de districten. Op dat uur stipt zal de kathedraalbeiaard de melodie als startsignaal spelen. Het Antwerps Kathedraalkoor zingt daarna het lied op de Handschoenmarkt onder de kathedraaltoren. Vervolgens brengen het Koor voor het Steen Antwerpen, het duo Wolf met Joris Vercammen en Laura Verlinden, Le trio Perdu en Les musicaux met Peter Holvoet-Hanssen hun versie van het lied. Luister hier naar een pianoversie van het Torenlied. In dit filmpje van Jess De Gruyter geeft Peter Holvoet-Hanssen meer uitleg en zijn versie. Er is eveneens een ‘Aentwaerpse' versie beschikbaar.

 

 

Tags: Literaire evenementen, Poëzie, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening