Ierse schrijfster Bree O'Mara (42) sterft in vliegtuigcrash in Libië

De Iers-Zuid-Afrikaanse schrijfster Bree O'Mara (42) is een van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in de Libische hoofdstad Tripoli, zo meldt onder meer de BBC. O'Mara was onderweg naar Londen om daar een contract voor haar tweede roman te ondertekenen. Bij de crash van het vliegtuig dat vertrokken was uit Zuid-Afrika kwamen in totaal 103 passagiers om het leven, onder hen twee Belgen en zeventig Nederlanders. Eén jongetje overleefde het ongeluk.

Bree O'Mara woonde in Zuid-Afrika maar had een Iers paspoort. Toen ze een maand geleden naar London Book Fair wilde gaan om er het contract te tekenen, zag ze haar plannen gedwarsboomd door de as van de IJslandse vulkaan die het vliegverkeer in de war stuurde.

O'Mara publiceerde haar eerste roman, Home Affairs, in 2007. Ze won er in Zuid-Afrika de literaire publieksprijs van de krant Citizen mee. Ze had haar tweede roman af, Nigel Watson Superhero, en zou beginnen werken aan de biografie van de Ierse huursoldaat Mike Hoare, bijgenaamd Mad Mike, die in de jaren 1960 en 1970 een groep van huurlingen leidde in Congo en de Seychellen. Zie ook The Guardian en The Times.

Tags: Engelse literatuur, Obituaries
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening