J.M. Coetzee onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Bij de opening van het festival Is dit J.M. Coetzee? in De Balie werd de zeventigjarige J.M. Coetzee vrijdag onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, zo meldt ANP. De versierselen werden overhandigd door de Amsterdamse wethouder voor cultuur Carolien Gehrels. De Nobelprijswinnaar neemt momenteel deel aan het driedaagse festival aan hem gewijd, waarover de NRC bericht onder de passende titel 'Hij is er maar blijft zwijgen'.

Zaterdag hebben een imposante rij schrijvers onder wie Anna Enquist, Marlene van Niekerk, Mark Boog en David Van Reybrouck het over hun favoriete Coetzeeboek. In het kader van het festival wordt nog Braakland opgevoerd, de theatervoorstelling van Lotte van den Berg. Ook de films Dust (Marion Hänsel) en The Lives of Animals (Alex Harvey) zijn er te zien. In De Balie staat deze week ook een beeld van Berlinde de Bruyckere, geïnspireerd op het oeuvre van de schrijver. Op zondag 16 mei zal de auteur de stilte doorbreken. Dan leest hij voor uit nieuw, nog te verschijnen werk. Dit doet hij nog eens over op maandag 17 mei, te Haarlem, in de Philharmonie. Coetzee schrijft romans, essays en verhalen. De auteur won twee keer de Booker Prize voor de romans Wereld en wandel van Michael K en In ongenade. Hij ontving in 2003 de Nobelprijs voor Literatuur. Zie ook hier voor meer info.

Tags: Nobelprijs, Literaire evenementen, Engelse literatuur
Geplaatst door Johan Eeckhout op 15-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening